Suchen
Warenkorb
Sie haben keine Artikel im Korb.
Wunschliste
Sie haben noch keine Produkte auf Ihrer Wunschliste.
Wählen Sie eine Sprache
Wählen sie Land und Sprache
Mein Konto

Little Dutch steunt de Stichting Vrienden van het Sophia

Stichting Vrienden van het Sophia

Wij zijn ambassadeur van de Stichting Vrienden van het Sophia. De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich samen met het Erasmus MC- Sophia kinderziekenhuis in voor zieke kinderen. En wij hebben meteen iets heel bijzonders gedaan: geheel belangeloos een knuffelpop ontworpen. Haar naam: Sophia.

“Wij kwamen met de Stichting Vrienden van het Sophia in contact voor het Sophia Lichtjesdiner 2018’’, vertelt Rinke van der Helm, grondlegger en eigenaresse van Little Dutch. We werden benaderd met de vraag of wij een houten scooter wilden doneren voor de veiling. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Toen wij persoonlijk kennis gingen maken zag ik hoe betrokken de mensen waren en dat herkende ik terug in ons eigen team. Het voelde meteen goed.’’

Geraakt
‘’Een rondleiding over de afdelingen in het kinderziekenhuis raakte mij enorm. Ik voelde meteen ‘hier vechten kinderen voor hun leven’. Het greep mij aan en ik wist: Little Dutch gaat een steentje bijdragen aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.”

Pyjama en slofjes
“Ik nam onze knuffel Rosa mee naar de eerste afspraak en daar zag ik het boegbeeld van het Sophia, het meisje in de gele stippeltjespyjama, pas goed. Het idee voor de pop Sophia was geboren. Terug op kantoor zijn we meteen gaan schetsen en tekenen en we brachten de mascotte tot leven. De pop Sophia heeft wel wat aanpassingen gekregen. In plaats van het broekje deden we haar een pyjama-jurkje aan en daaronder de konijnenslofjes. Het bekende superhelden apenknuffeltje van het Sophia Kinderziekenhuis kreeg zij in haar armen. Zo hoort ze een beetje bij alle patiëntjes.”

Gezond zijn is niet vanzelfsprekend
“Een ziek kind heeft heel erg veel impact op het gezin. Daarom is het werk van de Stichting Vrienden van het Sophia zo enorm belangrijk. Wij steunen de Stichting door de pop Sophia op de markt te brengen, waarvan een deel van de opbrengst voor het Sophia Kinderziekenhuis zal zijn. De pop Sophia is vanaf 3 januari 2020 verkrijgbaar voor €17,95 in baby- en kinderwinkels in binnen- en buitenland, online, in onze webshop en in de Vrienden van het Sophia webshop. De pop krijgt een charity label en duidelijke boodschap mee en wordt verpakt in een mooie doos met ziekenhuis-thema. Van elke verkochte pop gaat een bedrag naar de Stichting Vrienden van het Sophia. Hiermee hopen we meer bewustzijn te creëren: een goede gezondheid is immers geen vanzelfsprekendheid. En iedereen kan zo ook zijn of haar steentje bijdragen aan dit goede doel!”

Meer informatie over de Stichting Vrienden van het Sophia en al haar goede werk vind je hier.

 

 

 

 

Cookies helfen uns unsere Dienstleistungen anzubieten. Wenn Sie unsere Dienstleistungen nutzen, sind Sie damit einverstanden.
Mehr dazu